„Cistita Interstitiala,

 

Se manifesta clinic la fel ca SVD (Sindromul Vezicii Dureroase) dar asociaza semne cistoscopice si histologice. Disconfortul Cistitei Interstitiale include simptome precum durerea pelviana, vezicala/penis, testicule, scrot si perineu la barbati, dar si urinarea frecventa crescuta, atat ziua cat si noaptea. Toate aceste manifestari  pot duce catre instalarea anxietatii, depresiei si oboselii psihice.

 

Consielierea psihologica ajuta nu sa-ti invingi teama de durere sau de urmari, ci sa o intelegi, sa clarifici si sa iti accepti temerile, ajuta la diminuarea stresului si a anxietatii. Omul traieste tot timpul in anxietate, tensiune, stres, angoasa. Este suficient sa fim relaxati. Intrebarea va fi: dar cum sa fim relaxati, cand totul pare ca nu are sfarsit? In astfel de situatii cand sunteti intr-o continua lupta cu gandurile instalate pe tot parcursul bolii, este important sa aveti incredere atat in fortele proprii cat si in medicii specialisti care vor sa vina in intampinarea dumneavoastra.

 

Relatia pacient – medic, pacient – psiholog, este foarte importanta. Alegeti sa fiti confortabili cu cine ati hotarat sa colaborati, vindecarea in bolile cronice ca si in alte boli necesita confort psihic si fizic. Daca aveti dubii legate de comunicare, atitudinea celor care urmaresc starea dvs. de sanatate psihica si fizica, nu ezitati sa cautati confortul necesar dvs.

 

Sanatatea este o reflectare a ceea ce suntem, a iubirii de sine, a bucuriei interioare si a starii de liniste si pace, boala este reflectata de emotiile negative, gandurile negative care potentiaza procesul imbolnavirii. Boala este alimentata de vinovatia inconstienta, aceasta fiind consecinta  mecanismelor mentale, deoarece corpul exprima credintele noastre si ceea ce gandim.

 

In timpul efectuarii tratamentului cistitei interstitiale, recomandata ar fi consilierea psihologica si programele de relaxare si nutritie”.

 

Psiholog Daniela Zabava

Cystistat